Hyppää sisältöön

Mitä DEFINE tarjoaa yrityksille?

15.2.2024 Yleinen

Defence Innovation Network Finland (DEFINE) on avoin verkosto, joka kerää yhteen puolustusvoimat, puolustus- ja turvallisuusalan yritykset, oppilaitokset ja tutkimuslaitokset sekä useita toimijoita Riihimäellä sekä ja Kanta-Hämeen alueella. Verkoston tavoite on kiihdyttää osallistujien innovaatio- ja kehitystoimintaa sekä kasvattaa yritysten liikevaihtoa.

Verkoston toiminta käynnistyi vuonna 2023 saadun rahoituspäätöksen myötä. Verkoston rakentamista koordinoi Riihimäen kaupunki. Ekosysteemihankkeen erityisasiantuntijana toimii kenraaliluutnantti (res) Ilkka Korkiamäki.  Define on avoin kaikille innovatiivisille, puolustus- ja turvallisuusalalla toimiville yrityksille. Tarjoamme alustan teknologian ja innovaatioiden kehittämiselle ja tuemme yrityksiä rahoituksen ja liiketoiminnan kasvattamisessa.

Suomalainen teknologia- ja innovaatio-osaaminen on maailman huippua ja Nato-jäsenyyden myötä suomalaisten korkean teknologian puolustusalan tuotteiden kysyntä ja markkina on kasvanut huimasti. Esimerkiksi kasvuyritystapahtuma Slushissa oli syksyllä 2023 mukana lähes sata puolustus- ja turvallisuusalan yritystä.

Define-verkoston synnyttämät hyödyt leviävät laajalle puolustus- ja turvallisuusalan ulkopuolelle. Puolustusalan tutkimuskehityksen myötä syntyvät kaksikäyttöteknologiat palvelevat sotilasorganisaatioita, mutta myös siviiliyhteiskuntaa.

Maailman edistyksellisimmät teknologiat ja ratkaisut syntyvät usein yritysten, sotilasorganisaatioiden ja tutkimuslaitosten yhteisessä kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Esimerkiksi internetin juuret ovat Yhdysvaltain puolustushallinnon alaisessa ARPANET-projektissa. Vastaavasti monet älypuhelinten kehitykseen vaikuttaneista teknologisista innovaatioista, kuten GPS ja kosketusnäyttöteknologiat, ovat syntyneet puolustushallinnon ja yritysten välisen yhteistyön tuloksena. Haluamme siivittää tällaisia, koko yhteiskuntaa koskettavien innovaatioiden ja palveluiden kehittämistä. Define verkostossa käynnistetään ja vauhditetaan teknologioita sekä liiketoimintaa, joilla on elämänlaatua parantava vaikutus läpi yhteiskunnan.