Hyppää sisältöön

MaanpuolustusAreenan puheenvuorot

8.5.2024 Tapahtumat

Kansallista ja kansainvälistä huomiota saanut suurtapahtuma MaanpuolustusAreena järjestetään Riihimäellä Erämessujen ensimmäisenä päivänä perjantaina 7.6.2024 yleisölle avoimena klo 13–15 sekä kutsuvierasseminaari klo 15-20. Tutustu tapahtuman ohjelmaan tästä.

Jouni Eho, Riihimäen kaupunginjohtaja

Miksi Riihimäki investoi puolustus- ja turvallisuusalan ekosysteemin luomiseen ja puolustus- ja turvallisuusalan innovaatioiden vauhdittamiseen? Mitä annettavaa Riihimäen alueen puolustus- ja turvallisuusalan toimijoilla on Suomelle, maailmalle ja Natolle? Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho avaa ensimmäistä kertaa järjestettävän MaanpuolustusAreenan 2024.

 

Kenraalimajuri Sami Nurmi, Puolustusvoimien strategiapäällikkö

Mitä annettavaa Suomella on Natolle? Nato saa Suomesta uuden jäsenmaan, jonka kansa ja poliittinen johto ovat yksituumaisesti nähneet sotilasliiton tuovan turvaa pohjolaan. Mitä annettavaa Suomella on Natolle sotilaallisesti ja puolustuspoliittisesti sekä mitä uusia teknologisia kyvykkyyksiä Nato saa Suomen myötä? Aiheesta puhuu puolustusvoimien uusi strategiapäällikkö, kenraalimajuri Sami Nurmi.

 

Risto E. J. Penttilä, Nordic West Officen toimitusjohtaja

Talouden ja teknologian uusi kylmä sota. Maailmassa on käynnissä uusi kylmä sota, jota käydään kaupankäynnin ja teknologian voimin Kiinan ja USA:n välillä. Kuka saa strategisesti tärkeitä raaka-aineita ja komponentteja, ja kuka uusinta teknologiaa? Aiheesta tulee puhumaan Risto E. J. Penttilä, konsulttitoimisto Nordic West Officen toimitusjohtaja. Penttilä on väitellyt tohtoriksi Oxfordin yliopistosta. Aiemmin hän on johtanut Suomessa Keskuskauppakamaria ja Elinkeinoelämän valtuuskuntaa. Penttilä tunnetaan mm. ennustuksestaan Suomen Nato-askeleista hämmentävän tarkasti puoli vuotta ennen kuin Suomi liittyi Naton jäseneksi.

Paneelikeskustelu – Miten Suomi pitää itsestään huolen tässä maailman tilanteessa?

MaanpuolustusAreena huipentuu paneelikeskusteluun, jossa Suomen tulevaisuuden uhkakuvista ja varautumisesta ovat keskustelemassa kyberturvallisuuden professori ja kansanedustaja Jarno Limnéll, puolustusvoimien uusi strategiapäällikkö, kenraalimajuri Sami Nurmi sekä Suomen suurimman puolustusteollisuusyrityksen Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko. Paneelikeskustelun moderaattorina toimii Arto Räty.

 

Varusmiessoittokunnan esitykset

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on energinen ja särmikäs lähes sadan hengen joukko nuoria ja taitavia asevelvollisuuttaan suorittavia miehiä ja naisia. Varusmiessoittokuntaa päästään kuulemaan kahdesti MaanpuolustusAreenan aikana.